Om oss

När Douglas öppnade för drygt tio år sedan var måttsömnad av herrkläder ännu inte särskilt utbrett i Sverige. Visst fanns det redan tidigare ett fåtal leverantörer som erbjöd måttsydda herrkläder, men då oftast som en ”sidonisch” vid sidan av sina färdigsydda sortiment. Douglas var bland de första som satsade helhjärtat på måttsytt manligt mode.

Sedan dess har mycket hänt. Allt fler har upptäckt måttsytt som ett överlägset och prisvärt alternativ till både färdigsytt och skräddarsytt. Parallellt har utbudet vuxit, men även i den tilltagande konkurrensen har Douglas behållit sin särställning i fråga om kunskap, kvalitet, pris – och inte minst urval.

För när de flesta andra begränsar sina utbud till några konfektionsmärkens måttsydda sortiment, samarbetar Douglas med flera europeiska måttskrädderier. Det ger möjlighet att erbjuda betydligt större variation och tygurval.

Men vad som kanske särskiljer Douglas mest är medarbetarnas gedigna yrkeskunnande. Bakom Douglas står grundaren Douglas Köhlqvist med en lång karriär inom svenskt mode, bland annat som grundare till framgångsrika modekoncept som X-It och The Shirt Factory – och som flitigt anlitad textil- och modekonsult.